Biciclete second hand

I se citeau invidia si rautatea in ochi, in gesturi, in literele ce ii compuneau semnatura de pe acte. Si-ar fi putut cumpara si ea o bicicleta second hand, la fel de bine cum o facusera si prietenele ei, insa firea ei mandra, ïfosele” ei, cum spuneau carcotasii, o impiedicau sa recunoasca deschis ca o bicicleta cumparata la mana a doua poate fi la fel de buna ca si una noua. Cum, sa creada oamenii ca ea nu are bani sa cumpere o bicicleta? Cum, sa iasa ea in lume calare pe un obiect ce a mai fost utilizat si de alte femei? Tocmai ea sa se faca de rusine?

Carcotasa, ca orice vulpe sireata, a inceput sa raspandeasca zvonuri despre cat de blege sunt fetele care isi cumpara biciclete second hand, cat de putin stiu ele sa se pretuiasca si cat de jos au coborat procedand asa. In sinea ei, ar fi vrut si ea sa le insoteasca in lungile plimbari de seara. Le vedea trecand pe sub balconul ei, le auzea rasul vesel, le vedea obrajii imbujorati si simtea ca se sufoca de necaz. Fetele astea nu se jenau sa recunoasca faptul ca nu aveau bani sau ca nu erau dispuse sa plateasca in plus pentru ceva ce puteau avea la un pret mai mic.

Ar fi vrut sa le invete, sa le educe, sa le faca sa inteleaga ca orice femeie trebuie sa treaca prin lume cu capul sus, sa nu faca rabat de la nimic atunci cand vine vorba de obiectele pe care le foloseste, insa ele nu o ascultau. Aveau copii de crescut, de tinut in scoli, aveau rate de platit, aveau salarii mici. Chiar nu isi permiteau sa astepte ziua in care ar fi avut destui bani pentru a-si permite sa faca mofturi, sa refuze tot ce era second hand. De aici pleca de fapt necazul ei, de la faptul ca nu asteptau cu rabdare, ca nu ridicau standardele…

Asezata la coltul blocului, statea cu capul sus, cu ochii vapaie, cu un zambet ironic pe buze, urmarind cu privirea cum fetele isi toceau cauciucurile bicicletelor second hand in plimbari relaxante. Sa isi cumpere si ea una second hand sau sa astepte pana cand cineva ii va darui o bicicleta nou-nouta?

Tot despre biciclete seond hand am scris si aici http://doaronline.blogspot.com/2014/05/biciclete-second-hand.html.

DSC_0489-240x200

Biciclete second hand Bikearena.ro

Anunțuri

Posted on Iulie 11, 2014, in Informatii. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: