Poveste langa o cismea

Caldura mare in acel an. La o cismea frumos lucrata, in coltul strazii, grupul de baieti s-a oprit pentru a se racori. Beau apa, se stropesc, chicotesc fericiti, fara sa observe ca fetita de doar 12 ani, cea care locuieste la trei case de cismea, incearca sa le atraga atentia leganandu-se pe poarta grea, de fier forjat. Cantecul ei rasuna in linistea amiezii, insa nici o ureche nu se opreste pentru a-l asculta. Doar aerul fierbinte tremura emotionat la auzul trilului falsat cu glas de copilita.

Tremura si fata. De suparare ca baietii nu se uita spre ea. Nici macar lunganul acela slab, ce sta pe strada paralela. Pe el il stie de mult timp. Nu o baga in seama, ca-i mare si are mereu treaba probabil. Trece intotdeauana grabit prin fata portii, fara sa priveasca spre ea. Dar astazi stie cum sa ii atraga atentia. Va arunca o piatra spre ei… Zis si facut! Fata alege o piatra de pe drum, o arunca si priveste nerabdatoare spre grupul de baieti, asteptand sa vada care intoarce capul.

Ghinion! Se intorc toti, imediat ce observa ca din capul lunganului curge sange. Fata se sperie cumplit cand isi da seama ca a reusit sa ii sparga capul. Fuge in curte, apoi in casa. Incuie usa. Tremura necontrolat. Aude voci la poarta, dar nu are curaj sa dea perdeaua la o parte. Priveste pe furis, crezandu-se ascunsa. La un pas de ea, despartit doar de geam si de perdeaua subtire, il vede pe lungan cum ii face semn spre palma cu care s-a pipait la cap, acum plina de sange. Fuge in bucatarie, speriata.

A fost primul pas spre o prietenie ce a durat atata timp cat ata vietii lunganului s-a derulat pe pamant, vreme de vreo 40 de ani.

Anunțuri

Posted on Iulie 21, 2014, in Poveștile mamei. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: