Scoala de cariere

Tineri termina scoala. Unii sunt incantati si nerabdatori sa ia viata in piept, sa lupte cu ea si sa „o dovedeasca”, altii inteleg cat este de grea lupta ce ii astepta, cat de frumoasa si senina a fost copilaria, ba chiar au puterea de a vedea departe in viitor si de a intelege ca fara sprijin este extrem de greu sa urci. Multi tineri ies in lume cu diploma si un CV in mana, bat la portile care li se par mai aratoase, convinsi ca li se vor deschide larg. Este aproape imposibil sa ii stavilesti unui tanar entuziasmul si increderea in sine, cel putin pana cand primeste primele lovituri din partea vietii. Degeaba ii explici, inainte ca el sa bata la poarta, ca lipsa de experienta, un CV scris in graba si chiar faptul ca el a fost cel care a ales sa bata in poarta ii pot da planurile peste cap.

Tanarul, prin chiar optimismul varstei sale, nu crede pana cand nu vede cu ochii lui, pana cand nu se loveste de prag. Acesti tineri imi sunt mie dragi, pentru ca imi amintesc de mine si de toate visurile pe care le aveam pe atunci. De cealalta parte sunt tinerii care pleaca in viata putin mai ancorati in realitate, mai cu picioarele pe pamant, convinsi ca nu ei sunt buricul pamantului, nu lor li se cuvine tot si nu ei vor fi alesii. De la unul dintre acesti tineri am gasit reteta perfecta, am aflat mijlocul prin care se informeaza si se pregatesc tinerii ce aspira la o cariera.

Exista o scoala de cariere, o scoala unde tinerii invata care sunt domeniile de activitate cele mai potrivite aptitudinilor si personalitatii lor (cineva tot trebuia sa le spuna pana la urma tinerilor sa nu mai caute joburi doar pentru ca sunt bine platite sau pentru ca vor putea lenevi in voie). La scoala de cariere, tinerii sunt pregatiti pentru procesul de recrutare, sunt instruiti la cursuri personalizate, totul pentru a avea un avantaj clar la angajare si mai apoi in viata profesionala.

Din cate am inteles, cei interesati pot opta pentru una dintre aceste oportunitati sau pot alege un pachet complet, care include, pe langa cele de mai sus, si serviciul de job hunting. Ce inseamna asta? Ca cei de la scoala de cariere se vor ocupa de crearea conturilor online pe portale de recrutare, vor monitoriza periodic  pozitiile de interes pentru candidat, vor prezenta CV-ul la targuri de joburi si multe alte activitati specifice procesului de recrutare. Si cand ma gandesc ca am avut ghinionul de a-mi cauta prima data un job pe o ploaie torentiala, ca am ajuns cu actele ude in biroul angajatorului, ca din par mi se prelingea apa, iar pe obraz rimelul… De ce nu se inventase pe atunci scoala de cariere?

Reclame

Posted on decembrie 8, 2014, in Informatii. Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. e chiar demnă de luat serios în seamă această școală

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: