Mare atentie la instalatiile termice!

De cativa ani am renuntat sa ma mai uit la stirile difuzate la televizor. Eram satula de crime, de violuri, de pitipoance ajunse vedete de carton. Ma intrebam mereu daca in tara noastra chiar nu se mai intampla nimic bun, daca nu mai au loc evenimente culturale, daca totul se reduce la bani, la sex si mizerie. Intrand in lumea virtuala, am descoperit ca se intampla si lucruri faine, care nu sunt insa difuzate la televizor, habar nu am din ce motiv (probabil nu vand, nu aduc audienta). Intamplator, absolut intamplator, in timp ce dadeam un tur pentru a gasi ceva interesant la tv, am auzit o stire care a reusit sa ma infioare, o stire legata de instalatii termice montate aiurea…

Spuneau in acea stire ca un barbat a cumparat de pe internet o centrala termica la mana a doua si ca a montat-o singur (probabil din cauza ca nu dispunea de bani si venise frigul). Din nefericire, ceva a mers prost si omul, impreuna cu 5-6 copii ai sai, a fost gasit mort in propria locuinta. Cumplit, absolut cumplit si greu de digerat! M-am gandit la vremea cand propria noastra centrala termica incerca sa ne omoare, fara ca noi sa avem idee. Din cauza unor reparatii facute la fatada blocului se miscase pozitia tubului de aerisise. Tot ceea ce elimina centrala termica ne intra in casa, in loc sa iasa afara. Marele nostru noroc a fost ca eu am obiceiul de a lasa intredeschis geamul de la bucutarie, fie vara, fie iarna.

In plus, niciodata nu pornesc centrala pana cand nu chem specialistii sa ii faca revizia, sa imi verifice totul si sa imi scrie negru pe alb ca functioneaza perfect. Una dintre cele mai mari probleme cu care ne-am confruntat in toamna lui 2014, pana cand am gasit solutia optima, a fost cea legata de schimbarea centralei termice, care nu mai functiona la parametri doriti si care necesita tot felul de reparatii inainte de pornire, reparatii care ne-ar fi costat in jur de 1400 lei, bani cu care aproape ca am fi putut cumpara alte instalatii termice de la platimar. Daca am invatat ceva de cand traiesc, a fost faptul ca este intotdeauna de preferat sa cumperi un lucru nou care functioneaza perfect, in loc sa tot carpesti vechiturile si mai tarziu sa descoperi ca te-au costat cat o instalatie termica noua sau chiar mai mult (uneori o asemenea greseala te poate costa viata, dupa cum spuneam la inceput).

Anunțuri

Posted on Februarie 3, 2015, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: