Toate apele tarii sunt murdare

Toate apele tarii sunt murdare. Nu stiu cand vom intelege cat este de important sa le pastram curate, nu stiu cand vom intelege ca malurile raurilor nu sunt tomberoanele romanilor. Atat turistii, cat si localnicii arunca in ape toate gunoaiele ce raman in urma lor. E drept ca prin satele Romaniei rar poti gasi un cos de gunoi pe strada si e aproape imposibil sa vezi un tomberon sau o masina care sa ridice gunoiul adunat in gospodarii. Cei care mai au o urma de bun simt incearca sa dea foc la gunoaie, sa recicleze tot ce se poate recicla. Restul asteapta sa se insereze pentru a merge pe malul garlei sa isi arunce gunoaiele. Atata timp cat primariile nu se implica si nu ofera alternative, iar educatia civica e sublima, dar lipseste cu desavarsire, asemenea chestii se vor intampla in continuare.

A doua zi vine un prost ca mine de la oras, dornic sa pozeze firicelul de apa cazand in mici cascade prin Busteni. La fiecare bulboaca, la fiecare cot, la fiecare prag, acolo unde apa face vartejuri sau unde cade spectaculos, zona e plina de bidoane goale, haine vechi, fiare, table, moloz si alte soiuri de gunoaie. Pozeaza, prostule, daca ai ce! Ori faci poze pentru a trage un semnal de alarma, ori renunti inainte de a incepe si faci cale intoarsa injurand de mama focului omul nesimtit, autoritatile nepasatoare, civilizatia necivilizata. Te uiti ca fraierul la poza si te intrebi cat de tare s-a imbatat boul care a lasat bidoanele de bere in apa, de parca ar fi fost prea grele pentru a fi carate pana la primul cos de gunoi… Mai injuri inca o data, cu sete, si postezi poza pe blog, convins fiind ca toate apele tarii sunt murdare si ca asa vor ramane atata timp cat nimeni nu le da o palma dupa ceafa nesimtitilor si nimeni nu ii amendeaza, sa le taie cheful de a-si lasa jegul pe unde le vine chef.

Apropo de poze cu ape… Ieri, pe cand ma plimbam de-a lungul firicelului de apa ce curge in zona telecabinei din Busteni, l-am vazut pe un nene spalandu-si proteza. Sa rad sau sa plang?

bidoane de plastic in apa

Posted on Iulie 13, 2015, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: