Cainele ciobanesc komondor

Tocmai pozam un firicel de apa cand m-a strigat sotul meu. Voia sa imi arate un caine cu adevarat deosebit, cum nu mai vazusem. Ei, na! Ce m-ar putea mira la un caine? am intrebat eu, pe jumatate amuzata, pe jumatate iritata ca ma deranjase de la sedinta foto. Apoi l-am vazut. Nici macar nu mi-am dat seama din prima clipa ca e caine. Semana mai mult a oaie. Am crezut ca stapana lui ii facuse dreaduri, sa fie in pas cu moda. Mi s-a spus ca este ciobanesc unguresc si ca blana ii este naturala, ca nu s-a umblat la ea niciodata. Este chiar trasatura care il deosebeste de alti caini. L-am mangaiat. Era murdar si mirosea urat, insa m-a cucerit cu blandetea de care dadea dovada. Asteptam cu nerabdare sa ajung acasa pentru a cauta mai multe informatii despre rasa aceasta. De pe wikipedia am aflat ca acest caine ciobanesc unguresc se numeste komondor si ca ar trebui sa aiba blana alba. Cel intalnit de noi in Brasov era negru. Aseara am vazut ca fondatorul facebook, Mark Zuckerberg are un ciobanesc komondor alb. 

caine cu dreaduri ciobanesc unguresc komondor

Komondorul este un ciobănesc cu aptitudini extrem de puternice de apărător. Este inteligent, independent, hotărât și încăpățânat. Are tendință de a fi rezervat față de străini, văzăndu-și familia ca o turmă care trebuie protejată. Are un simț foarte dezvoltat al teritoriului, motiv pentru care trebuie atent supravegheat cănd sunt în preajma musafirilor. Komondorul este loial cu membrii familiei și necesită foarte puțină mișcare. Nu este un căine zgomotos dar întotdeauna este vigilent cu prădătorii. Nu ascultă decăt de un stăpân, căruia îi este fidel și devotat. Are o mare forță în luptă și un aspect ce provoacă frică. Este deosebit de rezistent, perseverent, cu un caracter independent și voluntar. Posedă o blană imensă, care-l apără de frig, căldura și de mușcaturi. Preferă viața în spațiul liber, dar nu este refractar la confortul asigurat de stăpân.[1]Komondorul este făcut pentru rolul de căine ciobănesc. Este robust, rezistent și posedă o „armură” impresionantă. Această blană voluminoasă le asigură o protecție foarte eficientă atăt împotriva temperaturilor scăzute, căt și a celor ridicate, dar, în același timp, reprezintă un disconfort în cazul unui climat umed. Este un căine foarte curajos, excelent luptător și mereu alert.”

Tot de pe wikipedia aflu ca in Ungaria rasa komondor este declarata patrimoniu national si ca sunt interzise orice ameliorari sau transformari. Blana sa grupata in suvite lungi, dispuse in straturi succesive, atrage imediat atentia si lasa impresia ca „regele cainilor ciobanesti” are dreaduri. „Blana albă, cu „snururi” a Komondorului este unică, adesea descris ca avănd dreadlock. Snururile au textura paslei, avand aspectul unui cap de mop. Ca pui, au părul pufos și ondulat. Pielea este pigmentata, gri. Komondorii sunt robusti si puternici. Inălțimea la nivelul greabănului la masculi este minim 70 cm, la femele minim 60–65 cm. Greutatea corporală este între 4o-60 kg”.

caine ciobanesc unguresc komondor caine ciobanesc unguresc komondor 2caine ciobanesc unguresc komondor 1  caine ciobanesc unguresc komondor 3 caine ciobanesc unguresc komondor 4 caine ciobanesc unguresc komondor 5 caine ciobanesc unguresc komondor 6 caine ciobanesc unguresc komondor 7 caine ciobanesc unguresc komondor 8 caine ciobanesc unguresc komondor negru caine ciobanesc unguresc komondor negru 1

Reclame

Posted on august 1, 2015, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: