Jocuri pentru copii

Cu multi ani in urma, pe vremea cand eram copil, parea ca toti copiii erau egali intre ei. Toti umblam cu cheia de gat, caci parintii erau la serviciu si toti stateam la cozi interminabile pentru un kilogram de carne, o sticla de lapte sau o portocala. Pana si vacantele semanau intre ele pe atunci. Cei mai multi dintre noi le petreceam in fata blocului alergand dupa o minge, croind rochite pentru papusi sau testandu-ne cunostintele acumulate in timpul scolii. Diferentele intre copii nu erau atat de mari ca astazi, cand unii inca se mai joaca toata vacanta in fata blocului, in vreme ce altii stau la plaja in Caraibe. Desigur, exista si lucruri care ii unesc pe copiii anului 2015: jocurile de la xjocuri, de exemplu. Indiferent de varsta, educatie sau de situatia financiara, toti copiii se joaca pe acest site si toti discuta despre aceleasi jocuri cand se intalnesc in parc, la scoala, la plaja, la teatru, la mc donald’ s. 

Nici nu este de mirare ca se intampla asa. Treptat, am impresia ca jocurile online vor castiga tot mai mult teren, in vreme de jucariile clasice vor fi uitate, in vreme ce peste ele se va asterne praf gros. De cum deschid ochii spre lume, copiii descopera aceste jocuri online. Uneori afla despre ele chiar de la parinti, alteori de la colegii de scoala sau de prin vecini. Nu e un lucru rau. Mi se pare absolut normal sa stie ca exista jocuri pentru copii, la fel cum normal mi se pare sa le incerce si sa lupte pentru a le duce pana la capat. Nu am fost si nu voi fi niciodata de acord cu parintii care le refuza copiilor accesul la site-urile unde exista jocuri pentru copii, la fel cum nu pot fi de acord nici cu parintii care pur si simplu isi uita copiii in fata unui calculator, bucurosi ca au liniste in casa si ca isi pot vedea linistiti de alte treburi.

Intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat jocurile vor fi probabil mult mai serioase si ii vor pregati pe copii mult mai bine pentru viata. Probabil ca nu e prea departe ziua in care ceea ce imaginau candva scriitorii de sf se va intampla aievea, cand jocurile pentru copii vor fi mai interesante si mai educative decat insasi viata reala. Poate ca tot atat de aproape este si ziua in care copiii care nu se joaca jocuri online vor fi eliminati din grupuri. Sau poate ca realitatea ma va contrazice si vremurile viitoare vor fi mai blande si mai usoare. Poate ca jocurile pentru copii vor putea tine locul parintilor tot mai ocupati si mai obositi, poate ca in fiecare nou joc vor fi introduse informatii de care micutii nostri au nevoie pentru a fi mai buni, mai cuminti, mai educati, mai sensibili. Poate ca macar in timpul acestor jocuri pentru copii nu vom mai vedea diferentele tot mai mari ce apar intre copiii bogati si cei saraci, intre copiii educati si cei mai putin educati… Poate…

rapunzel_puzzle_1439880783

fulger_mcqueen_1439814898

Posted on August 18, 2015, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: