Discutie despre traduceri si scoala de muzica

Au o poveste de viata interesanta, insa nu o voi asterne pe blog pana nu primesc acordul lor. Pot spune doar ca prietena mea a facut o traducere de documente din engleza in romana la Academiadetraduceri.ro, iar de aici s-a pornit o intreaga discutie despre traduceri, limba engleza si, poate surprinzator, o scoala de muzica. Cum s-a facut trecerea de la  Academiadetraduceri.ro, cu biroul de traduceri din Bucuresti, la scoala de muzica Bravissimo? Destul de simplu, as spune. Fetita prietenei mele, o copila de numai noua ani, visa de mult timp sa se inscrie la un curs de pian sau la orice altceva ar fi avut legatura cu muzica. Deodata, auzindu-ne vorbind despre traducere si mai ales despre limba engleza, a uitat complet de visul ei de a deveni muzician si ne-a spus ca o tenteaza sa devina traducator de limba engleza. 

Noi am zambit cu intelegere, ca niste adulti care au avut candva o multime de visuri in legatura cu „ce vrei sa te faci cand vei fi mare”. Eu mi-am dorit sa devin profesoara, prietena mea a visat sa fie actrita. Nici una dintre noi nu si-a implinit visul. Mi-am amintit si de baiatul meu, care spunea ca vrea sa devina dresor de tigri. Al lui pare chiar mai putin probabil sa se implineasca vreodata. Dar ceea ce isi doreste fetita prietenei mele e destul de realist si nu foarte greu de pus in practica. Orice om care stapaneste bine limba engleza poate face traduceri, iar daca are niste acte doveditoare poate face orice traducere autorizata. Mai greu este cu muzica. Prietena mea sustine ca degeaba urmezi o scoala de muzica daca nu ai talent si un strop de noroc. E lumea plina de muzicieni care mor de foame. Credeti ca are dreptate?

academia de traduceri

Academia de traduceri: „Suntem entuziasmați să contribuim zilnic la succesul clienților noștri, care ne-au devenit prieteni, la nivel internațional:

SUTE DE MII de Contracte semnate, Licitații câștigate, Parteneriate încheiate, locuri de muncă create, idei puse în practică, studenți admiși la instituții internaționale de prestigiu, destinații turistice vizitate, întâlniri și prezentări reușite, conferințe și evenimente bine organizate.

  • Creăm valoare și facilităm comunicarea între oameni, indiferent de limba pe care o vorbesc sau compania pe care o reprezintă în toată lumea
  • Fiind specializați pe diverse industrii, învățăm zilnic din succesul și domeniul de activitate al clienților
  • Oferim Soluții pe termen lung, nu prestăm doar servicii
  • Suntem o echipă de profesioniști, suntem mai mult decât „un birou de traduceri””
Reclame

Posted on ianuarie 27, 2016, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: