Sistemul de invatamant romanesc

Ne-am mintit ani de zile ca sistemul de invatamant romanesc se numara printre cele mai bune din Europa, ca elevi ca ai nostri nu mai are nici o tara, ca toti suntem niste mici genii. Am stat cu capul ascuns in nisip si am crezut orice slogan care ne-a fost fluturat pe la nas, fara sa ne uitam in jur si sa analizam la rece, cu propriul nostru creier. Apoi, ca in povestea cu hainele imparatului, cineva a gasit curajul de a spune ca imparatul e gol, ca sistemul de invatamant romanesc nu e nici cel mai bun, nici printre cele mai bune, ca avem o multime de probleme aparent fara rezolvare. Materiile scolare sunt mult prea incarcate, manualele sunt vechi sau greoaie, salile de clase si laboratoarele nu sunt dotate corespunzator, materiile optionale nu sunt chiar optionale, profesorii sunt prost platiti, parintii si-au pierdut increderea, elevii nu sunt stimulati sa invete.

Unde duc toate astea? La rezultate tot mai proaste, desigur. Este nevoie de schimbari majore atat in mentalitatea fiecaruia dintre noi, cat si in programa scolara, in tot ceea ce inseamna sistemul de invatamant romanesc. Atata timp cat profesorii au salarii egale cu ale persoanelor de la curatenie, atata timp cat parintii asteapta ca scoala sa faca totul, fara pic de efort din partea lor, atata timp cat elevii nu sunt motivati sa invete la momentul potrivit, atata timp cat nu investim in cunoastere si dezvoltare, societatea noastra va ramane la nivelul anilor ’80 sau chiar mai rau de atat. Nu putem astepta la infinit cu speranta ca undeva, candva, cineva isi va da seama de importanta educatiei in viata si viitorul copiilor si va aduce acea schimbare.

Trebuie sa fim noi parte din acea schimbare, sa ne unim fortele si sa punem lucrurile in miscare. Sa intelegem ca statul roman nu poate (sau nu vrea) sa suporte toate cheltuielile pe care le implica o buna educatie a tinerilor. Sa nu mai asteptam pana cand statul isi aminteste ca sunt sate unde nu exista scoli, ca sunt scoli unde nu exista grupuri sanitare, ca prin laboratoare bate vantul, ca prin salile de clase bancile sunt rupte sau lipsesc cu desavarsire, ca tablele scolare sunt sparte, ca materialele didactice sunt cele care sunt… Fiecare scoala primeste o suma de bani si, din cate stiu eu, se mai strange inca o suma de la parinti (sub forma de fondul clasei, fondul scolii etc). Din acesti bani s-ar putea cumpara ceea ce este necesar la clase pentru ca elevii sa beneficieze de cele mai bune conditii.

„Cu o experienta de peste 15 ani in domeniul educational, dar si in productia si comercializarea produselor suport pentru acesta, fondatoarea magazinului Eduvolt.ro a strabatut un drum lung, incepand de la momentul predarii la catedrele din cadrul Universitatii Babes-Bolyai si a Liceului de Informatica din Cluj-Napoca, fiind mereu conectata la nevoile elevilor si ale profesorilor. In tot acest timp, pasiunea pentru invatamant si entuziasmul de a ajuta cat mai multi profesori, elevi si parinti ne-a condus la cercetare intensa si ne-a dat impulsul de a transforma munca grea si inspiratia intr-un magazin on-line in plina expansiune.

Echipa de la Eduvolt.ro, impreuna cu colaboratorii si partenerii nostri servim acum clienti din intreaga tara si suntem incantati sa fim o parte a comertului corect din domeniului educational.”

 

Reclame

Posted on Mai 11, 2016, in Informatii. Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. Mi-as cumpara trusa completa pentru analiza apei. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: