Gunoaie, peste tot gunoaie

In urma cu doua saptamani orasul meu arata ca o imensa groapa de gunoi. Gunoaie, peste tot gunoaie. La inceput i-am cam injurat in gand pe cei care arunca mizeria la intamplare, desi pe fiecare stalp al Ploiestiului exista un cos de gunoi. Apoi m-am uitat mai bine in jur si am vazut ca absolut toate cosurile erau pline cu varf. Firma care se ocupa de strangerea gunoaielor parea sa fie in concediu sau chiar mai rau de atat… Doua zile la rand mi-am limbat cainele prin intreg orasul si peste tot am vazut acelasi peisaj dezolant. Un oras mizerabil. Ploiesti. Inteleg, nu mai e loc in cosuri. Firma de curatenie nu isi face datoria, din cine stie ce motive. Dar noi, ploiestenii, oamenii care locuim aici si care ne plimbam pe strazi, din ce motive nu bagam hartia, bidonelul, coaja de banana etc in gentuta, sa le aruncam la propriul cos de gunoi? De ce ne imaginam ca trotuarele sunt ghene de gunoi? 

mizerie gunoi ploiesti

Posted on iulie 12, 2016, in Vieneland. Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. Eu nu mai sunt surprinsa de astfel de situatii. Si nici nu inteleg motivul pentru care oamenii arunca gunoiul fara nici o jena, alaturi de cosul de gunoi. Raman la parerea ca in tarile unde nu se intampla asa ceva, sunt date amenzi usturatoare pentru astfel de situatii.
    Altfel, ar trebui sa functioneze doar bunul simt, buna crestere…
    Si totusi orasul este casa noastra mai mare. Dar nu stiu cati oameni mai gandesc asa. 😦
    Seara faina, Vienela si cine stie, poate se va intampla o mica minune! 🙂

  2. Sa ducem gunoaiele cu noi acasa… Bine; mai apoi, insa, trebuie sa „bombardam” primarul cu plangeri / sesizari etc. Ducand gunoiul acasa nu e o rezolvare si nu dovedeste mare implicare. 🙂 Zic si io…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: